foto Jürgen1Ik ben Jürgen Vandenhouwe. Met mijn echtgenote, dochter en twee zonen woon ik vanaf 2008 in Dilbeek, België. 

Voorheen, in mijn jongere jaren heb ik bij een grote touroperator in het buitenland gewerkt. De Canarische eilanden, Balearen, Griekenland en Egypte zijn een paar van de landen waar ik nu nog heimwee naar heb. 

Maar mijn streek, het mooie Pajottenland, dat door menigeen het Toscane van België wordt genoemd, compenseert het gemis aan mooie buitenlandse locaties. Ik hoef de deur maar uit en honderden kilometers wandelknooppunten liggen klaar om ontdekt te worden. Met de moto of te voet.  Ach, een vleugje chauvinisme van een Belg mag wel, toch? 

Hoewel ik een fervent motorrijder ben, ontspant wandelen me dermate dat het een onmisbaar deel van mijn weekends en vakanties is geworden. Wandelschoenen aan, rugzakje mee en zo de heuvels in. Zalig. 

Op de terugweg van een vakantie in Oostenrijk zei ik tegen Caroline, mijn vrouw: “Bieke, ik moet iets doen met wandelen”. Het leven moet rijkelijk doorspekt worden met dingen die je ook zou doen zonder binding of noodzaak.  

En zo kwam ik zonder omwegen bij Wim uit. Anderhalve maand na mijn statement in de auto zat ik bij Wim thuis op een bankje in de zon te praten over mijn voornemen en wat hij zo gepassioneerd rond wandelen doet. 

We besloten meteen de daad bij het woord te voegen en voilà: de eerste stappen naar een samenwerking werden gezet. Letterlijk en figuurlijk.