Ik ben Wim Kuipers en kom uit het Brabantse Boxtel. In 2000 begon ik samen met een aantal vrienden aan het Pieterpad. Al snel werd ik bevangen door het wandelvirus. Toen ik in 2009 voor het eerst over het pad langs de Catalaanse kust liep, door gezellige dorpjes, zon aan de hemel, dacht ik; "Dit moeten vast veel meer mensen fijn vinden". En vanaf dat moment werd de basis gelegd voor het organiseren van unieke wandelingen op bijzondere plaatsen.

Daarna heb ik nog vele andere fantastische plekken bezocht die de moeite waard zijn. Maar niet elke wandelroute is geschikt om in mijn reisprogramma op te nemen. Voordat het zover is loop ik altijd zelf eerst een aantal keer de route. Tijdens deze testwandelingen kijk ik of er voldoende punten zijn waar je kan pauzeren, verblijf ik in verschillende hotels en bezoek de restaurants. Zo weet ik zeker dat wat ik aanbied aansluit op de wensen van de deelnemers. Ik vind het belangrijk dat niet alleen de wandeling, maar de hele reis voor jou een bijzondere belevenis is.

Hoe ziet de dag er uit?
Natuurlijk hangt dit helemaal van de gekozen reis af. Maar in het programma zijn de elementen natuur, beweging, afwisseling en gezelligheid altijd ruimschoots vertegenwoordigd. Tijdens de reis heb je alle tijd om te genieten van wat je ziet. In de ochtend vertrekken we gezamenlijk voor de volgende etappe. Lunchen doen we onderweg. De namiddagen en avonden worden naar eigen inzicht ingevuld. Vrijheid blijheid is mijn motto. Voor de avond zal altijd het voorstel zijn om de dag af te sluiten in een betaalbaar restaurant, waar we onder het genot van een hapje en een drankje elkaar beter leren kennen, onze ervaringen delen en de wandeling van de volgende dag bespreken. Het groepsgebeuren is altijd gezellig maar even los van een groep moet zeker ook kunnen. Voel je dus vrij om je eigen plan te trekken.

Mijn doel als organisator is dat je vanaf het begin tot het eind niets anders hoeft te doen dan te wandelen en te genieten en met tips en adviezen probeer ik je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Is wandelervaring noodzakelijk?
Niet iedereen heeft evenveel wandelervaring maar dat maakt niets uit. Wanneer je regelmatig wandelt, in goede gezondheid verkeert en het niet erg vindt dat er af en toe een flinke klim tussen zit, dan is het wandelen in de bergen voor iedereen prima te toen. En met mijn wandelervaring coach ik je graag wanneer het nodig is. Het staat een ieder vrij om te doen wat hij wil en in zijn eigen tempo. Het is gezellig om in groepsverband te lopen maar het is ook prima om alleen, met zijn tweeën of in kleine groepjes te wandelen. Ik zal een ieder dan zo goed mogelijk informeren over de route. Uiteindelijk kom je elkaar op een afgesproken plaats weer tegen en geniet je met elkaar van de prachtige omgeving.

Tijdens de wandeling zien we vaak spectaculaire vergezichten. We nemen ruimschoots de tijd om hiervan te genieten. Maar omdat we op onverharde, soms rotsachtige ondergrond lopen is het belangrijk om altijd te blijven kijken waar je loopt. Lopen en rondkijken valt op deze ondergronden soms niet te combineren. De routes zijn veilig en er hoeft niet geklauterd te worden met handen en voeten. Soms kunnen de afstappen wat hoog zijn maar er zijn altijd anderen in de buurt die je kunnen helpen. Ongeveer 20% van de tijd wandelen we omhoog met hier en daar een pittig ‘kuitenbijtertje’.

Het verblijf
De plekken waar we overnachten zijn allemaal basic tot luxe en altijd schoon en praktisch. In de meeste gevallen is er sprake van een eigen douche/badkamer. Heel soms is er een badkamer op de gang. Handdoeken zijn altijd aanwezig. Als er sprake is van "ontbijt inclusief" is het aangeboden ontbijt zoals het is. Bij de één zal het wat uitbundiger zijn dan bij het andere hotel.

De prijs
Ik vind het belangrijk dat mijn reizen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Daarom probeer in de prijs zo laag mogelijk te houden. De prijs is de vlucht inclusief hotel met ontbijt. De kosten voor lunch, drank en diner zijn voor eigen rekening. Bij het naderen van de vertrekdatum kan het vluchttarief stijgen wat soms de prijs van de reis kan beïnvloeden. Wanneer je binnen 6 weken wilt boeken vraag dan eerst naar de definitieve reiskosten.

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?
Ik kan natuurlijk niet zomaar zeggen of het iets voor je is maar op de website vind je prachtige foto’s die gemaakt zijn tijdens de wandelingen en de ervaringsverhalen van enkele deelnemers.  Wanneer je meer wilt weten over een van de reizen neem dan contact met mij op. Ik geef je graag meer informatie.

Annuleren en de voorwaarden
Ik vind het leuk om reizen te organiseren en ik ga met veel plezier mee. Maar vanzelfsprekend ben ik niet verantwoordelijk voor eventuele financiële en/of medische schade die ontstaat door ongelukken en ongevallen tijdens deelname aan de door mij georganiseerde reizen behoudens opzet of bewuste roekeloosheid.

Ook veranderingen in het programma ontstaan door weersomstandigheden, vertragingen of veranderingen in vluchtschema’s vallen niet onder mijn verantwoordelijkheid en ik kan daar ook niet voor aansprakelijk worden gesteld. Wel zal ik alles doen wat logischerwijs binnen mijn mogelijkheden ligt om bij problemen te helpen, te adviseren en te organiseren.

Wanneer je je reis door omstandigheden moet annuleren dan is dat vervelend genoeg. In de voorwaarden lees je wat de eventuele gevolgen hier van zijn. Lees dit dus vóór het boeken goed door. Bij het boeken ga je automatisch akkoord. Heb je hier nog vragen of opmerkingen over maak die dan vooraf kenbaar.