header Zwarte woud

Wie denkt dat het Zwarte Woud alleen maar uit donkere bossen bestaat komt van een koude kermis thuis. De bossen worden namelijk afgewisseld met uitgestrekte groene dalen en lieflijke dorpjes. Riviertjes meanderen vriendelijk door het landschap. Gelegen in het zuiden van Duitsland tegen de grenzen van Zwitserland en Frankrijk is het Zwarte Woud een soort overgang van het vlakke land naar de hoge Alpen.

Schloss Hornberg is onze uitvalsbasis voor 5 nachten. Dit hotel is een burcht die hoog boven dit gezellige stadje uittorent. Hiervandaan zullen wij dagelijks onze wandelingen starten. Soms gaan we vanuit Hornberg met de trein naar het beginpunt en lopen we terug naar het hotel, soms maken we een mooie ronde met start en eind in Schoss Hornberg. Ook de watervallen van Triberg staan op het programma. Alle wandelingen zijn goed te doen met een normale conditie. Je moet het niet erg vinden af en toe moe te worden. Er komen iedere dag wel wat kuitenbijters voorbij maar als je regelmatig een adempauze neemt zullen die geen problemen opleveren. 

Na vijf dagen rijden we weer naar het noorden. Halverwege de terugreis verblijven we nog 2 nachten in Luxemburg alwaar enkele etapes van de veelgeprezen Mullerthaller-trail op het programma staan.

We worden deze reis vervoerd in 2 busjes en een personenauto.