Een fantastische reis
Als fervent geocacher zag ik op facebook ineens een aankondiging van een toen voor mij nog onbekend persoon, Wim Kuipers. Hij stelde voor om voor een 15-tal personen, geocachers, een reis te organiseren om samen te geocachen. Het was wel heel speciaal want we zouden op een kleine week tijd drie landen aandoen. Dit klonk als muziek in mijn oren. Ik waagde de sprong en stuurde een bericht naar Wim met de melding dat ik de reis zag zitten. Aanvankelijk was er natuurlijk een beetje twijfel aangezien hij een wildvreemde was voor mij die niets te maken had met een reisbureau. Maar de twijfel maakte al snel plaats voor euforie. Ik heb een fantastische reis gehad. Op enkele dagen zowel Spanje, Denemarken als Zweden gezien voor een zeer degelijke prijs. Ik heb leuke mensen leren kennen en veel geocaches gevonden. De reis was zeer goed verzorgd, mooie hotels...lekker eten...gewoonweg een reis om nooit meer te vergeten.
 
Cathy van de Perre – België
 
 
De natuur is echt imponerend
Via een bericht van Wim in een Facebook groep voor geocachers werd reclame gemaakt voor een 4 daagse reis naar Ierland, eind september 2016. Wim kende ik niet en na wat ‘gegoogled’ te hebben, besloot ik 'm te bellen. Wat me meteen opviel was zijn enthousiasme. Uiteindelijk besloten om samen met geocaching vriend Patrick deze reis te boeken. Een deel van de groep vertrok net als wij vanaf Eindhoven en de rest vanaf Amsterdam. Wat meteen opviel was de leeftijd van de deelnemers : vanaf plm. 45 tot 55, met een enkele uitschieter naar beneden en naar boven. Verder bleek bij aankomst in Dublin ook dat er een klik was met de overige reisgenoten, waarschijnlijk vanwege de gemeenschappelijke interesses.

Met een minibusje werden naar Glendalough gebracht. Na ons geïnstalleerd te hebben in 't enige hotel hebben we allemaal meteen een verkenningstocht gemaakt. Een flinke regenbui (de enige tijdens deze 4 dagen) mocht de pret niet drukken.
De dag erna hebben we samen met de hele groep een prachtige wandeling gemaakt van plm. 20 km door de Wicklow mountains. Fantastisch weer, enorm genoten! 's-avonds lekker gegeten en gedronken. Er trad ook nog een bandje op in ons hotel en luidkeels werd meegezongen. Kortom de stemming zat er goed in, en 't was erg gezellig en ongedwongen. De volgende dag bij 't ontbijt werden we nog even gedag gezegd door een ree, dat vanuit 't nabijgelegen bos vlak langs ons hotel liep. De natuur rond Glendalough is echt imponerend!

Op weg naar Dublin blijkt ook de flexibiliteit van Wim, als er speciale wensen van enkele reisgenoten zijn (om via een kleine omweg de oudste geocache van Europa te zoeken). Wim doet zich echt moeite om 't iedereen naar zijn zin te maken. De rest van de dag in Dublin splitst de groep zich in tweeën, de ene helft gaat met Wim en een gids op pad voor een rondleiding. Ik verken met de overige geocachers Dublin en 's avonds treffen we elkaar weer bij een Mongools restaurant. Over en weer worden volop de belevenissen gedeeld. Ter afsluiting gaan we nog op stap in de gezellige pubs in het Temple Bar District.
De volgende ochtend ga ik nog even met Patrick in de omgeving van 't hotel een wandeling maken, waarbij we ook nog een paar geocaches scoren. Teruggekomen bij 't hotel worden we met een paar taxi's naar het vliegveld gebracht. Na een uurtje staan we weer op Eindhovense grond en nemen we afscheid van onze reisgenoten, waarmee we een hele fijne en gezellige vakantie hebben gehad.
Ik denk met veel plezier terug aan deze relaxte reis. Voor mij was deze vakantie de eerste met Wim, maar zeker niet de laatste!
 
René Dohmen - Maastricht
 
 
Genieten van lokale gerechten
Onlangs heb ik kennisgemaakt met mijn reisgenoten voor de geocache reis naar Malta, Florence en Pisa in januari 2018. Het was een enorme gezellige dag en dat belooft wat wanneer we straks echt op reis gaan. Het wordt overigens mijn 3e door “Wandelen met Wim” georganiseerde geocache reis. En mijn 4e, naar de Azoren in juni 2018, staat al gepland. En dat zegt genoeg.
Zelf vind ik het fijn dat de reis, accommodatie en shuttles geboekt zijn en dat ik verder mijn eigen tijd kan indelen, maar waar nodig op Wim kan terugvallen. De hotels liggen altijd centraal, zijn schoon en verzorgd en vaak van zeer goede kwaliteit. En wil je ergens lekker eten, klop dan even bij Wim aan, want hij kan je zeker adviseren waar je kunt genieten van lokale gerechten of wat dan ook. De reizen zijn vriendelijk geprijsd en verder kun je het natuurlijk net zo gek maken als je zelf wilt, maar veel meer kosten dan de maaltijden komen er niet bij.
Meestal wissel ik het geocachen met een of meerdere reisgenoten af met een dagje cultuur en ook dat is geen probleem. Wim kan je informeren over plaatselijke bezienswaardigheden en weet ook waar je bijvoorbeeld een goede fiets kunt huren.
Het is zalig om met een groep geocachers op pad te zijn. Ik heb veel geleerd tijdens de eerdere reizen en er zelfs 2 geweldige cachemaatjes aan overgehouden. Ik kijk al uit naar de reizen in 2018.
 
Mieke van de Berg - Culemborg
 
 
Genoten van een perfect verzorgde week
Cachereis Malta, Florence en Pisa, met Wim Kuipers. Dit keer geen uitgestippelde wandelvakantie maar een geocachereis waarbij wij als deelnemers zelf onze dagen indeelden. Met Wim als reisbegeleider die op de achtergrond alle rompslomp eromheen verzorgde en ons veel werk uit handen nam, niet alleen de gehele organisatie vooraf maar zelfs het uitzoeken en reserveren van de restaurants regelde hij. Wat heb ik genoten van deze perfect verzorgde week, waardoor wij ons geheel konden richten op onze enthousiaste zoektocht door stad en buitengebied, met als doel het scoren van zo veel mogelijk caches!
 
 
 
Rikie Zegers - Beuningen