header Slovenië

De vriendelijke Sloveense Alpen

Deze 10-daagse wandelreis brengt je per luxe touringcar naar de Sloveense Alpen. Het is een laagdrempelige wandelreis die voor iedereen met normale conditie goed te doen is. Zware beklimmingen staan niet op het programma. Wel een grote dosis Sloveens natuurschoon. We overnachten in verschillende goede/basic hotels. Uiteraard is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken (tegen meerprijs).

Het wandelgebied ligt ongeveer 1150 km van Utrecht vandaan. Om de heen- en terugreis zo aangenaam mogelijk te maken zal de reis over meerdere dagen verspreid worden. Zo hoeft er niet hele dagen gereisd te worden en kunnen we op normale tijden vertrekken en aankomen. Tussendoor maken we mooie stops met korte wandelingen. Zo bezoeken we ook de beroemde Geierlay-hangbrug in Duitsland, het historische stadje Bamberg (waarvan de binnenstad geheel op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat) en maken we een stadswandeling door de prachtige Oostenrijkste stad Salzburg. De bus is voorzien van WC en minibar.

In Slovenië lopen we wandeletappes die onderling nogal variëren. Zo wordt iedere dag een nieuwe verrassing. Bossen, weiden, pittoreske dorpjes en kleine beekjes met dito watervallen passeren het landschap. De bus en buschauffeur blijven gedurende de hele reis bij ons in de buurt en zorgen er ook voor dat de bagage wordt vervoerd. Mocht je een dagje niet willen wandelen is dat dus ook mogelijk. Vrijheid Blijheid blijft het devies. Op de laatste dag in Slovenië verblijven we in de romantische hoofdstad Ljubljana.