Overweldigend

In het voorjaar van 2016 heb ik mogen ervaren hoe het is om te wandelen met Wim. Samen met mijn, toen kersverse, lief Jeroen liep ik Catalunya deel 1. Voor het eerst samen op vakantie,voor het eerst in mijn leven een wandelvakantie. Het was geweldig, overweldigend soms. Het beklimmen van de soms behoorlijk pittige heuvels, onder de bezielende leiding van Wim, zorgden voor een lach en een traan, maar uiteindelijk vooral een trots gevoel; het is me gelukt!
Ook als je geen ervaren wandelaar bent is deze route goed te bewandelen. Met een dosis doorzettingsvermogen en door goed te luisteren naar de tips van Wim kom je na elke klim steeds op nieuwe prachtige vergezichten die een ware beloning vormen. En in de late middag is het extra goed toeven met een welverdiend koud biertje, in de zon op een terras. Kortom: zeer de moeite waard, een echte aanrader. 
En voor mij; op naar  het maken van nieuwe herinneringen, op naar Catalunya deel 2 in het voorjaar van 2018.

Linda en Jeroen - Beuningen
 
 
Prachtige omgeving
In mei 2017 ben ik mee gaan ‘Wandelen met Wim’. Van maandag tot en met zaterdag heb ik mij door Wim laten leiden langs de kust van Spanje. Op een natuurlijke, ontspannen manier zorgt hij ervoor dat alles geregeld is zodat ik me alleen hoefde bezig te houden met wandelen in de prachtige natuur van Catalonië. De groep bestond uit 12 mensen; geoefende wandelaars maar ook beginnelingen zoals ik. Elke deelnemer kon op zijn eigen tempo lopen. Hierdoor kon iedereen volop liep te genieten terwijl je toch een prestatie aan het leveren bent.
Terugkijkend komen de volgende dingen in mij op: gezelligheid met een leuke groep gelijkgestemden, heerlijke sangria, sportieve prestatie, prachtige omgeving en een uitstekende begeleiding tijdens het wandelen. Op het gebied van hotels, restaurants, vliegreis was de reis ook prima verzorgd. Ik dacht een eenmalige wandelvakantie te hebben geboekt, maar ik heb me al weer ingeschreven voor Deel 2 van deze reis en dat wil heel wat zeggen. Het was super!
 Marjolein Huls - Boxtel
 
 
Relaxed
Wandelen, klimmen, dalen, mooie uitzichten, relaxed en toch soms ook wel doorzetten. Wat ontspannend dat je zelf niks hoefde te regelen! Sjonge wat was dat fijn! Ik kon er gewoon op vertrouwen dat alles goed kwam: op tijd in het vliegtuig, onderweg niet verdwalen, elke keer weer een leuk hotelletje om te slapen, gezellige restaurantjes om weer bij te tanken voor de dag erop. We hebben allemaal in ons eigen tempo kunnen lopen, maar wel steeds samen kunnen pauzeren en ervaringen kunnen delen; heeel fijn! De Camina de Ronde is een prachtige tocht, ik heb ervan genoten omdat in een gezellig gezelschap en met Wim als ontspannen, betrokken reisleider te mogen lopen!
 
Yvonne van Roosmalen - Boxtel
 
 
Echt een aanrader
Ik ben in 2015 door mijn vriendin ‘getagd’ om mee een wandelreis te gaan doen georganiseerd door haar oud-collega Wim Kuipers. Omdat ik een druk leven heb en soms veel te weinig tijd voor vriendinnen leek mij dit een heel goed plan. Ook omdat de wandelreis in een door mij geliefde streek in Spanje was de Costa Brava. Met rugzak en een groep van 12 voor mij verder onbekende mensen zijn we eraan begonnen en we hebben het vanaf de eerste minuut heerlijk gehad. Alles was perfect geregeld, van vliegreis tot hotel tot de stops, Wim had overal voor gezorgd. En zoals wij in eerste instantie tegen elkaar zeiden, als ze niet leuk zijn gaan we gewoon samen uit eten en een borrel pakken, maar nee, door het lopen kom je op heel andere verhalen van iedereen waardoor er al gauw een klik is. Heerlijk de hele dag wandelen, Wim let wel op de route, lekker buurten, 's-avonds lekker eten en borrelen en een heerlijk temperatuurtje! Inmiddels ben ik al weer 4 'wandelingen’ verder, het 2e gedeelte aan de Costa Brava, de Caminito del Rey en Toscane, en het was allemaal heerlijk. Echt een aanrader om weer eens heerlijk bij te praten met je vriendin, vriend of zelfs als je alleen bent, want 'buurt' heb je.
 
Hanneke - Beek en Donk
 

Geweldige gastheer
We zijn reeds drie keer met Wim meegereisd, hebben het reuze naar onze zin gehad. We voelden ons door het organisatietalent van Wim gelijk in de wandelgroep opgenomen. Niets moet alles kan en is mogelijk. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Een geboren reisleider en entertainer, een natuurmens in hart en nieren. Maar ook een geweldige gastheer. We kijken uit naar onze reeds geboekte reizen naar Toscane en New York/Reykjavík
 
Ellie Jansen & Emmy Wanettie - Nijmegen
 
 
Zorgeloos wandelen
In mei 2017 heb ik met Wim de wandeling langs de kust van Catalonië gemaakt (deel 1). Wandelen met Wim is zorgeloos wandelen. Wim regelde alles, waardoor ik ook echt een heerlijk ‘op-vakantie-gevoel’ had. De kust van Catalonië is prachtig! Al wandelend ervaar, zie, proef, ervaar en beleef je zoveel meer en intenser. Je wandelt in je eigen tempo, maar wij spraken wel steeds verzamelpunten af.  De wandeling is af en toe best pittig, maar toch ook prima te doen voor een minder ervaren wandelaar.  Wim heeft aandacht voor alle wandelaars en hij zorgde ervoor dat iedereen steeds het eindpunt haalde…en daar was steeds dat zeer welverdiende, overheerlijke, koele biertje! Ik heb volop genoten van deze wandelvakantie en weer zeker dat ik vaker ga wandelen met Wim!

Irene van den Oord, Heeswijk-Dinther
 

In één woord fantastisch
Natuurlijk wisten we niet wat ons te wachten stond toen mijn vriendin en ik anderhalf jaar geleden o.l.v. Wim onze eerste wandeling maakten langs de Catalaanse kust van Cerbere naar  Castello D' empuries. Dit was in één woord fantastisch. Alles was tot in de puntjes geregeld, van de vlucht tot de hotelovernachtingen en natuurlijk niet in de laatste plaats de wandeltocht zelf.
Het was een fantastische tocht met prachtige vergezichten. Het schitterend mooie weer (30C in september), een heel gezellige groep gelijkgestemde mensen  en het enthousiasme van onze begeleider Wim zorgden voor de juiste stemming. We hadden samen erg veel plezier tijdens de tocht en ondanks dat het avondprogramma geheel ingevuld kon worden naar eigen keuze zochten we elkaar vaak 's avonds ook weer op.
Het was ons zo goed bevallen dat we in mei dit jaar weer zijn meegegaan naar Catalonië. Dit keer liep de tocht van zuid naar noord, van Christina D'Aro naar L'Escala. En ook dit jaar troffen we het weer met het weer en met een fantastische groep medewandelaars. Wim had weer gezorgd dat alles tot in de puntjes was geregeld. Ondertussen hebben we de smaak te pakken. Volgend jaar in mei gaan we met Wim mee naar Toscane, van Siena naar Florence. Ik heb er weer erg veel zin in.
 
Rietje  Hersbach - Roosendaal.
 

Enorm leuke ervaring
Op een avond keek ik nog even op Facebook en kwam ik via een wandelsite een bericht van Wim Kuipers tegen dat er nog 2 plekken vrij waren voor een georganiseerde 5-daagse wandeltocht in Spanje in de meivakantie. Direct belde ik mijn vriend en ook hij werd gelijk enthousiast van de beschrijving. Na een berichtje over en weer hebben we snel de laatste plekjes vastgelegd. En gelukkig maar! Het was een enorm leuke ervaring!
We waren op pad met een hele leuke groep mensen en super fijne gids - alles was perfect geregeld door Wim! Op een heel ontspannen en relaxte manier leer je leuke nieuwe mensen kennen, bewandel je prachtige routes, geniet je van het mooie land en overnacht je elke nacht in een ander leuk hotel. Het contact met de groep is gebleven (Facebook) dus je bouwt toch wat bijzonders op in een paar dagen met elkaar. Bij ons in de groep viel iemand uit tijdens het wandelen maar juist dan zie je hoe iemand handelt en was het goed te zien dat je ook dan in goede handen bent bij Wim.
Wij wilden nog een paar dagen langer blijven en ook daarbij heeft Wim ons geadviseerd en overnachtingen geregeld. Dus service en advies op maat :-). Het was een hele leuke vakantie en we zullen zeker nog een keer een leuke andere reis met Wim boeken!
 
Larissa Dekker – Utrecht
 

Prachtige uitzichten
De wandeltocht naar Catalonië was voor mij een nieuwe ervaring. Bagage zelf meesjouwen, in groepsverband wandelen, natuurgeweld in de vorm van hoge windsnelheden. Maar ook prachtige uitzichten, goed gezelschap, diverse accomodaties. Elke dag heb ik mijn grenzen moeten verleggen wat deels lukte door wilskracht maar ook voor een groot deel door de ondersteuning van Wim.
 
Marion Roefs - Oirschot
 

Tot in de puntjes geregeld
Wandelen met Wim is écht Wandelen met Wim. Wim kuipers laat duidelijk zijn stempel achter als het gaat om de sfeer tijdens zijn wandelingen. Wim straalt een vriendelijke rust en professionaliteit uit. Alles is tot in de puntjes geregeld en je voelt je helemaal op je gemak. Als je meerdere malen met Wim gaat wandelen is het erg leuk om telkens nieuwe mensen te ontmoeten, maar er is een oude bekende die je graag terug ziet en dat is Wim.
 
Maarten Melis – Boxtel
 
 
Lekker onbezorgd op reis
Mijn eerste kennismaking met “Wandelen met Wim” was de kust van Catalunya deel 2.
Ik heb al heel wat groepsreizen bij verschillende organisaties  gemaakt maar dit overtrof alle andere reizen. Wat een geweldige ervaring!  Alles was tot in de puntjes geregeld. We hadden een geweldige groep met veel Brabantse gezelligheid.
Wandelen met Wim betekent: Lekker onbezorgd op reis met alleen de hoognodige spullen in je rugzak, wandelen over indrukwekkende rotsen en idyllische strandjes, altijd tijd voor een kop koffie en een lunch onderweg en aan het einde van de wandeling neerstrijken op een gezellig terrasje.
De overnachtingen waren perfect geregeld. Kortom: Wim verstaat de kunst om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie hebt. Ik kan niet wachten om Catalunya deel 1 in mei te doen!
Mieke vd Maat uit Bodegraven